Fa. van Buren

Hanneke  Piederiet en Gerard Bogaerds zijn regelmatig als duo aan het werk. Met een beetje goede wil kun je hen echt buren noemen. Geografisch gezien wonen zij aan dezelfde dijk. De Molendijk in Klaaswaal waar Hanneke Piederiet (1955) woont en werkt, vloeit na het kruisen van de A 29 als vanzelf over in de Stougjesdijk te Mijnsheerenland, waar Gerard Bogaerds (1947) zijn creatieve uitvalsbasis heeft. In werkelijkheid verschillen ze zoveel van elkaar, dat de opmerking ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ op hen van toepassing is. Als zij solo werken,  werken ze ook met totaal andere materialen. Werken ze samen in de firma, dan vullen ze elkaar wat betreft de technische kennis  zeker aan en versterken ze elkaar in het idee.

Meestal aan de hand van thema’s van bijvoorbeeld een festival, werken ze samen allerlei gedachten uit. Ideeën ontstaan vaak aan de keukentafel in een van de dorpen. Een idee wordt pas uitgevoerd als beide kunstenaars het volledig met elkaar eens zijn. De materialen zijn vaak afhankelijk van de omgeving waar het kunstvoorwerp moet komen.

Zo is het pseudoniem van ons koningshuis ‘van Buren’  een uitstekende naam voor dit Hoeksche  ‘konings-duo’. Hun werk was al vele malen te bewonderen op het Bram Roza poëzie festival, maar ook in Amsterdam en het kerkje in Geervliet.

CAMPING GORS
VINEXWIJK VOOR VREEMDE VOGELS
KLOWAKA
MUGGENZIFTER
NETWERKER
KLEURSPOELING
Picknickplaats \'ONDERDAK\'
LADDERSTOEL
LICHTVANGER
TIJDLOPER
CAMPING GORS
VINEXWIJK VOOR VREEMDE VOGELS
KLOWAKA
MUGGENZIFTER
NETWERKER
KLEURSPOELING